Afvalconferentie 2024

Afvalconferentie 2024 RetourMatras team

Terugblik op de Afvalconferentie 2024

Samen keuzes maken voor een circulaire toekomst!

Gisteren stonden we op de Afvalconferentie, georganiseerd door de NVRD en Vereniging Afvalbedrijven, in de Jaarbeurs Utrecht. Het was een dag vol inzichten en belangrijke discussies over de toekomst van de circulaire economie. We staan voor een enorme uitdaging: recyclaat kan momenteel economisch niet concurreren met primair materiaal. Dit zorgt voor een crisis in de sector, waar leveranciers failliet dreigen te gaan. De oorzaak? De keuzes die we maken – of juist niet maken. Producenten kiezen nog te vaak voor virgin materiaal, terwijl de afzetmarkt voor recyclaat onder druk staat. Dit raakt de kern van onze circulaire ambities.

De keuzes die we nu echt moeten gaan maken

Maar er is hoop! Tijdens de conferentie werd er gesproken over de oplossingen en de keuzes die wij – als maatschappij – nu moeten maken om terugval naar een lineaire economie te voorkomen. Zoals we ook vanuit RetourMatras blijven benadrukken: De oplossing zit ‘m in het samenwerken. Samenwerken met producenten, beleidsmakers en iedereen in de keten. Alleen op die manier kunnen wij er met elkaar voor zorgen dat recyclaat de plek krijgt die het verdient.

Circulaire samenwerkingen uitbouwen

RetourMatras blijft innoveren als het gaat om een maximaal recyclingpercentage én het uitbouwen van circulaire samenwerkingen. Binnen de gemeentelijke sector spreken we regelmatig met klanten die we helpen bij het maken van nieuwe duurzame stappen. Een belangrijke innovatie is onze nieuwste techniek om nóg meer matrassen te kunnen inzamelen met een minimale druk op het milieu. Dankzij onze nieuwe verdichtingscontainers zamelen we 5 keer meer matrassen in op minder vierkante meters én met minder kilometers.

Interessant voor jouw gemeente? Kom met ons in contact.

Afvalconferentie 2024 RetourMatras stand

 

Over
RetourMatras.

RetourMatras is een innovatief en sterk groeiend matrasrecyclingbedrijf. Wij richten ons op duurzame matrasrecycling met als doel 100% grondstoffenhergebruik. Sinds 2019 hebben Ingka Investments, Renewi en IKANO Industry zich als partners aan ons bedrijf verbonden, waardoor we de RetourMatras-methode nog breder in de markt hebben kunnen zetten.

Naast het duurzaam recyclen van matrassen blijven we ons ontwikkelen op circulaire processen en samenwerkingen die onze positie versterken. Bij RetourMatras werken 65 enthousiaste en betrokken medewerkers, verdeeld over vier matrasrecyclinglocaties en het hoofdkantoor.